APLICAȚII

Asistență medicală

 

Asistența medicală este un aspect  important în viață când din diverse motive fie venitul realizat nu ajunge necesităților sau din motive personale, circumstanțiale sau medicale nu puteți avea un venit sigur.

 

Există asistență medicală destinată persoanelor care:

- muncesc, au familie si un venit mic;

- muncesc part-time;

- nu muncesc.

 

Există asistență medicală ca:

- cardul medical de sănătate

- cardul GP visit only

- cardul GP visit under 6 years

- drug payment scheme 

 

Pentru asistență medicală accesați aici

Asistență socială

 

Asistența socială este necesară atunci când din motive persoanle, economice, circumstanțiale sau medicale nu aveți un venit care să vă asigure un trai decent singur sau împreună cu familia.

 

Totuși asistența socială este condiționată de perioada de rezidență în Irlanda (HRC), vechimea în muncă, numărul și clasa de contribuții sociale (PRSI) precum alte condiții specifice fiecărui tip de asistență. 

 

Pentru a vă familiariaza cu tipul de asistență socială specifică situației personale, Citizens Information website are informații inclusiv în limba română.

 

Pentru asistență socială accesați aici 

Informații generale

 

Pentru persoanele / familile care au un venit mediu sub plafonul stabilit de legislație, există aplicații legale de a vă facilita accesul la servicii medicale gratuite sau parțial acoperite din bugetul de stat sau la asistență socială.

 

Aplicațiile pentru asistență medicală se pot face online sau prin poștă.

 

Aplicațiile pentru asistență socială se pot face în personă la biroul local de asistență socială (ajutorul / alocația de șomaj) sau prin poștă în cazul celorlalte aplicații.

 

În toate cazurile sunt cerute documente care să susțină aplicația făcută.

© 2019 MediaRos Ltd. | Privacy & Cookies Policy