ASISTENȚĂ MEDICALĂ

Informații generale

 

Pentru persoanele / familile care au un venit mediu sub plafonul stabilit de legislație, există câteva posibilități legale de a vă facilita accesul la servicii medicale gratuite sau parțial acoperite din bugetul de stat.

Card Medical

 

Cardul medical de sănătate (Medical Card - GMS General Medical Services) este destinat famililor care au venituri mici și medii dar au costuri medicale importante.

 

Acordarea cardului medical se face pe baza testului economic (means tested) și în baza înscrierii la un medic de familie (GP) care este acreditat acestei scheme cu HSE.

 

Cardul medical de sănătate acoperă ​în întregime: - vizitele la medicul de familie

- serviciile medicale de urgență și spitalizare (serviciile publice)

- rețetele medicale și a unor materiale

 

Acoperă parțial:

- servicii medicale neesențiale

- serviciilor dentare

Condiții 

 

Acordarea se face în funcție de criteriile:

- componența sau numărul de persoane în familie

- venitul total realizat lunar 

- existența unor persoane cu condiții medicale grave

GP Visit Card only

 

În cazul în care venitul depăsește limita acceptată pentru cardul medical de sănătate atunci puteți aplica pentru cardul medical care acoperă cheltuielile vizitelor medicale realizate de medicul de familie.GP Visit Card nu acoperă costul:

- medicamente prescrise

- materiale medicale

- serviciile medicale de urgență

- serviciile dentare /alte serviciiBaremul testului economic este mai mare în acest caz față de cel impus cardului medical de sănătate.

Drug Payment Scheme

 

În baza Drugs Payment Scheme o persoană sau familie în Irlanda nu trebuie să plătească mai mult de €132.00 lunar pentru medicația recomandată, medicamente sau anumite materiale medicale.

Copiii sub 6 ani  - GP visit card free

 

Dacă GP-ul s-a înregistrat cu "GP Visit Card for children under 6 years" atunci copiii sub 6 ani beneficiază de asistență medicală primară gratuită, fără alte demersuri. 

Formular aplicație online

 

Puteți accesa formularul de aplicație pentru medical card / GP visit card only (aceeași aplicație) accesând link-ul respectiv aici

© 2019 MediaRos Ltd. | Privacy & Cookies Policy